Albert Heijn inspireert kinderen om zelf te koken met keukenmini’s en Allerhande voor kids

De spaaractie was in 2012 té succesvol, goede reden voor een vervolg. Ja, Albert Heijn brengt een nieuwe serie 'mini's' uit: de zogenaamde keukenmini’s.* Van een pollepel en schijfje citroen tot een stapelbare hamburger. Onder het mom van 'Jij kan alles maken' worden kinderen met de mini’s en het bijbehorende speelgoedkeukentje geïnspireerd om hun eigen fantasiegerechtjes te maken. Daarnaast verschijnt een eenmalige Allerhande voor (en dóór) kids met recepten die voor kinderen gemakkelijk te bereiden zijn.

Aanstaande maandag introduceert AH de keukenmini's: 50 verschillende miniproducten om keukentje mee te spelen. Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten in het maken van fantasiegerechten met de mini’s. Met het kartonnen minikeukentje, voorzien van onder meer een oventje en draaibare knoppen voor het fornuis, begint het écht op koken te lijken. Naast keukengerei zoals een broodrooster, pollepel en een blender bestaan de mini’s dit keer uit veel ‘verse’ producten zoals een schijfje citroen, sla, vis en pompoen.

"Met deze campagne willen wij kinderen spelenderwijs laten ervaren hoe leuk zelf koken is. Ze komen op een leuke manier in aanraking met verschillende producten en gerechten als ze daar met hun vader of moeder mee aan de slag gaan. Dat zal zeker bevorderen dat kinderen al op jonge leeftijd lekker eten beter leren waarderen." [Alfred Levi, Albert Heijn]

De komende weken zorgen de kinderen voor het eten, aldus de tv-commercial bij de actie.

[Creatie door TBWA/Neboko]

In een speciale editie van Allerhande staan lekkere, gemakkelijke gerechten waarmee iedere juniorchef thuis de show kan stelen. Online worden de recepten stap voor stap uitgelegd en zijn diverse extra’s te vinden, zoals kookvideo’s en de ‘garde beat’: een beat die kinderen precies in het juiste tempo en op een meeslepend ritme een beslag laat kloppen.

*De mini’s en het bijbehorende keukentje zijn verkrijgbaar van maandag 4 februari tot en met zondag 17 maart 2013, zolang de voorraad strekt. Klanten ontvangen bij elke 15 euro aan boodschappen een gratis keukenmini, inclusief een kaartje waarmee kinderen hun eigen fantasiegerechtjes kunnen samenstellen. Allerhande voor kids is vanaf 4 februari gratis verkrijgbaar bij Albert Heijn en is ook online te bekijken via ah.nl/allerhandekids en via de Allerhande-app voor tablets.

Update (20/2):
De kindercampagne van Albert Heijn is een succes, zo meldt de Levensmiddelenkrant: AH verspreide inmiddels 1,5 miljoen Allerhandes voor Kids en telde 30.000 receptendownloads.

3 reacties op “Albert Heijn inspireert kinderen om zelf te koken met keukenmini’s en Allerhande voor kids

 1. Ruil Oma Irene zegt:

  Goede avond,

  Het zijn heel leuke acties, alleen heel jammer voor de doelgroepen waar ik voor verzamele. Ik spaar van alles voor een medischdagbehandeling en help ruilvrienden verzamelen voor kinderen van de voedselbanken, ziekenhuizen en speciaal onderwijs.

  AH in Goes geeft niets extra's zodat ik kan ruilen voor complete verzamelingen. Gelukkig heb ik veel lieve ruilvrienden.

  Maar het zou  heel fijn zijn dat ze wat mensvriendelij waren. kinderen staan in de winkle klanten lastig te vallen en dit wordt dan nog verkocht op MP.

  Het kost mij een vermogen aan postzegels maar gehandicapte en jonge kansarme kinderen willen ook een lach op hun gezicht.

  Misschien kunt U dit meer aandact geven, zodat deze kinderen ook verrast worden.

  Met vriendelijke groet Irene

 2. Annemarie Lutters De Kinderkokerij zegt:

  Dag Manon,

  Inderdaad: kinderen leren kopen :) 

  Het blijft natuurlijk commercieel, zo'n Albert Heijn.

  Waar Allerhande kids ophoudt, begint De KinderKookWereld met onder andere persoonlijke aandacht voor het kind, met in de kooklessen van De Kinderkokerij beproefde recepten, instructievideo's van de kookdocent en de mogelijkheid om vragen te stellen aan de kookdocent en persoonlijk antwoord krijgen. bovendien kan het kind in een veilige omgeving met andere junior koks praten. Leuk en inspirerend.
  http://www.kinderkokerij.nl/wat-is-er-te-doen-in-de-kinderkookwereld/

   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024