Eten en drinken, Technologie

Augmented reality brengt Fred&Ed op verpakkingen tot leven

Kindermerk Fred&Ed* introduceert een verpakkingsinnovatie. Door de camera van een smartphone of tablet boven de verpakking te houden, komen de characters door toepassing van 'augmented reality' driedimensionaal tevoorschijn. Op de Fred&Ed-vlokkiesverpakking zitten bovendien drie knoppen, waarmee Fred&Ed door gebruikers zelf te bedienen zijn. De benodigde Fred&Ed-app is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store, binnen de applicatie is het vervolgens een kwestie van het kiezen van de Showtime-knop.

De AR-toepassing is het vervolg op de introductie van de 'pratende verpakkingen' in 2012. Toen werd de 'digitaal watermerk'-technologie in de verpakkingen verwerkt, een code die voor het oog onzichtbaar is, maar met de camera van een smartphone of tablet wel gevonden wordt middels de Fred&Ed-app. Deze leidt elke dag naar een nieuwe animatiefilmpje van Fred&Ed, waarin ze de 'Lach van de Dag' laten zien.

*Fred&Ed is een merk van Food Sense dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. Het assortiment bestaat onder andere uit tubes broodbeleg, vlokkies, siropen, smaakwaters, groente- en fruitsnacks, brood en tussendoortjes. Alle Fred&Ed verpakkingen zijn uitgerust met deze nieuwe technologie, waarvoor wordt samengewerkt met Vignet 'D.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021