Augmented reality brengt Fred&Ed op verpakkingen tot leven

Kindermerk Fred&Ed* introduceert een verpakkingsinnovatie. Door de camera van een smartphone of tablet boven de verpakking te houden, komen de characters door toepassing van 'augmented reality' driedimensionaal tevoorschijn. Op de Fred&Ed-vlokkiesverpakking zitten bovendien drie knoppen, waarmee Fred&Ed door gebruikers zelf te bedienen zijn. De benodigde Fred&Ed-app is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store, binnen de applicatie is het vervolgens een kwestie van het kiezen van de Showtime-knop.

De AR-toepassing is het vervolg op de introductie van de 'pratende verpakkingen' in 2012. Toen werd de 'digitaal watermerk'-technologie in de verpakkingen verwerkt, een code die voor het oog onzichtbaar is, maar met de camera van een smartphone of tablet wel gevonden wordt middels de Fred&Ed-app. Deze leidt elke dag naar een nieuwe animatiefilmpje van Fred&Ed, waarin ze de 'Lach van de Dag' laten zien.

*Fred&Ed is een merk van Food Sense dat zich richt op kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. Het assortiment bestaat onder andere uit tubes broodbeleg, vlokkies, siropen, smaakwaters, groente- en fruitsnacks, brood en tussendoortjes. Alle Fred&Ed verpakkingen zijn uitgerust met deze nieuwe technologie, waarvoor wordt samengewerkt met Vignet 'D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024