C1000 deelt 1000-dingen-die-je-nog-niet-weet in 45 gratis je-weet-nu-boekjes

Bestaan er linkshandige hockeysticks? Hoe word ik beroemd? En hoe moet een astronaut naar het toilet? Vanaf vandaag kunnen kinderen bij C1000 boekjes van pocketformaat sparen, vol feiten en onderwerpen die ze niet op school leren. Van muziek, vreemde planten en rare uitvindingen, tot dromen, ruimtevaart, geheimtaal en hockey. Bij elke 10 euro aan boodschappen wordt een ‘Je weet nu’-boekje weg gegeven. Wanneer de collectie compleet is (er zijn 45 verschillende boekjes), zijn er maar liefst 1.000 weetjes gespaard.

Momenteel wordt in hoge frequentie een aantal korte commercials uitgezonden op de televisie (hieronder vier spotjes ter illustratie). De doelgroep vertelde de hierin genoemde feitjes al voor aanvang van de spaaractie enthousiast verder ("Wist jij dat…"), wat een goede indicatie is dat dit een succes gaat worden.

In een ‘Je weet nu’-spel kunnen kinderen hun ouders uitdagen middels hun kennis uit de miniboekjes. Zie jeweetnu.nl voor meer info.

Onderzoek
Bijna alle ouders (86%) krijgen wel eens vragen van hun kinderen waar zij het antwoord niet op weten, zo is gebleken uit een onderzoek dat C1000 heeft laten uitvoeren onder 500 ouders en hun kinderen. Vier van de tien ouders zeggen soms met hun mond vol tanden te staan als zij een moeilijke vraag van hun kind krijgen, eenvijfde ontwijkt regelmatig een vraag en tweederde verwijst een vraag wel eens door naar de partner.

Uit een lijst met veelgestelde kindervragen kwam ‘Waar is het einde van het heelal?’ naar voren als de meest prangende vraag onder kinderen. De meeste ouders geven ook aan deze vraag het moeilijkst te vinden om te beantwoorden (47%). Natuurlijk biedt internet uitkomst, maar soms heb je de hulp van een expert nodig. Als kick-off van de campagne vuurden zo'n 50 kinderen daarom tijdens een speciaal georganiseerd 'Kids College' deze en andere onbeantwoorde vragen af op een panel met astronaut André Kuipers, zanger Jan Smit en hockeyster Naomi van As.

[Creatie door Vijf890 en aFrogleap]

Update (22/1): Naast de korte weetjes-spotjes is er inmiddels ook een langere commercial – voor volwassenen – met de gebruikelijke acteurs.

[Creatie door Alfred]

Update (28/2): De 'Je weet nu'-campagne is digitaal een groot succes, zo meldt C1000. De online 'Je weet nu'-game, waarbij de kinderen hun ouders kunnen uitdagen middels hun kennis uit de boekjes, is bijna 1 miljoen keer gespeeld. Daarnaast is de App een kleine 100.000 keer gedownload.

9 reacties op “C1000 deelt 1000-dingen-die-je-nog-niet-weet in 45 gratis je-weet-nu-boekjes

 1. fenna zegt:

  lippenstips opeten? oke dan.

  maar die spin is toch best eng.

  maar ja, de boekjes zijn echt leuk.

  en ik wil ze graag bij elkaar hebben.

  dus ik hoop ook dat andere deze boekjes lezen!!!

   

 2. jill zegt:

  weetje het klopt niet allemaal, in kje hele leven eet je maximaal 3 spinnen(blijkt uit onderzoek)

  en een vrouw een gemidedelt 3,129 kilogram lippenstift.(blijkt uit onderzoek.

  het klopt dus niet allemaal, en de langste drol ooit gemeten is 4.560 centimeter

   

 3. jill zegt:

  weetje het klopt niet allemaal, in kje hele leven eet je maximaal 3 spinnen(blijkt uit onderzoek)

  en een vrouw een gemidedelt 3,129 kilogram lippenstift.(blijkt uit onderzoek.

  het klopt dus niet allemaal, en de langste drol ooit gemeten is 450 centimeter

   

 4. rivka zegt:

  hey, hoe ist ik weet n iet welke ik nog moet, want ik heb het boek nog niet waar ik ze in kan doen. Weten jullie nog welke ik moet? Ik heb nu: katten kwaad,prinsessen, titanic, vreemde verschijnselen, boten, ridders, googhelen, mode, dromen, lichaam, oude gebouwen, planten, treinen, mummisch, trucks, schaatsen, sprookjes, vliegtuigen, nienja's, ruimte, geld, muziek, water wereld, toekomst, celebitische, en regenwoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024