[Spaaractie] Bruna sponsort schoolbibliotheken

In het kader van de Kinderboekenweek voert Bruna campagne voor schoolbibliotheken in heel Nederland. Vandaag begint een speciale spaaractie, waarbij ouders en scholen kassabonnen van kinderboeken kunnen omzetten in boeken voor de bieb van de school. Bruna-ondernemers doneren die boeken belangeloos. Scholen kunnen de kassabonnen bewaren van kinderboeken die van 29 september tot en met 12 oktober 2014 worden gekocht bij Bruna. Tot 1 november kunnen zij de verzamelde bonnetjes inleveren bij de winkel in hun buurt.

De plaatselijke winkelier geeft vervolgens voor 20% van het totaalbedrag boeken aan de bibliotheek van de school die de kassabonnen heeft ingeleverd.

De sponsoractie loopt tot en met het einde van de Kinderboekenweek die dit jaar 60 jaar bestaat. Het thema van 2014 is dan ook ‘Feest!’ en Bruna viert het feestje mee met allerlei acties onder de titel ‘Kinderboeken Leesfeest’. En natuurlijk krijgen klanten (net als bij andere winkels) bij de aanschaf van tenminste 10 euro aan kinderboeken standaard het kinderboekenweekgeschenk.

“Bruna wil graag meehelpen het lezen bij kinderen te bevorderen. Het is immers goed voor de ontwikkeling van een kind als zijn of haar leesvaardigheid omhoog gaat en dat begint bij een divers aanbod aan leesmateriaal. De schoolbibliotheek is één van de plekken waar interesse in lezen begint, maar veel scholen hebben de middelen niet om hun bibliotheek in te richten. Alle Bruna-winkels dragen graag hun steentje bij om dat wel mogelijk te maken.” [Fred Zeegers, Bruna]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024