Ontwerpwedstrijd voor jong ontwerptalent: ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’

Het Klokhuis is gestart met een serie van vijf wekelijkse afleveringen over design: ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’. Aan deze serie is tevens een ontwerpwedstrijd gekoppeld. Onder het motto ‘Iedereen aan tafel’ worden kijkers uitgenodigd alle attributen te ontwerpen voor een Klokhuis Design Diner dat tentoongesteld zal worden tijdens Dutch Design Week 2015. Het Klokhuis hoopt met deze afleveringen jonge kijkers bewust te maken van het feit dat alles om hen heen ‘ontworpen’ is en dat nog steeds veel voor verbetering vatbaar is.

In de vijf televisieafleveringen, van 23 september t/m 28 oktober 2014 te zien bij de NTR op NPO3, worden jonge ontwerpers geportretteerd die de kijker aan de hand van vijf concrete objecten (stoel, tafel, bestek, servies, licht) deelgenoot maakt van hun ontwerpproces. Centrale vraag daarbij is telkens: Hoe kun je de wereld beter maken?

Kijkers die zelf aan de slag willen gaan kunnen meedoen aan de ontwerpwedstrijd. Wie een goed idee heeft voor het Klokhuis Design Diner, kan zijn/haar ontwerp tot 19 december 2014 insturen. In elke categorie wint één ontwerp; de vijf winnende ontwerpen worden echt gemaakt en later gepresenteerd op de Dutch Design Week. Via www.hetklokhuis.nl is ook een lesbrief te downloaden voor scholen die mee willen doen.

Tijdens de Dutch Design Week van kunnen jonge ontwerpers van 18 tot en met 23 oktober workshops volgen. Het Klokhuis organiseert in samenwerking met De Ontdekfabriek onder de titel ‘Iedereen aan tafel’ workshops in Eindhoven.

[Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de Ontdekfabriek , Dutch Design Week en Design Academy Eindhoven. De serie en de ontwerpwedstrijd zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het door het Prins Bernhard Cultuurfonds beheerde Ahrend Fonds, SNS REAAL Fonds, Stichting DOEN en VSBfonds.]

Een reactie op “Ontwerpwedstrijd voor jong ontwerptalent: ‘Het Klokhuis zoekt ontwerpers’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024