Dance4life lanceert app voor alle vragen over seks

Onder Nederlandse jongeren bestaan nog altijd veel misverstanden over hiv. Zo denkt een derde dat zij geen hiv kunnen oplopen als ze zich goed wassen na de seks. Dance4life wil dat jongeren altijd toegang hebben tot de juiste informatie en lanceert daarom de dance4life-app, die jongeren (doelgroep: 12-18-jarigen) antwoord geeft op al hun vragen over seks, seksualiteit en soa’s (hoe doe je een condoom om? hoe werkt tongzoenen? wat te doen als je toch een soa oploopt? enzovoort). 
 
Met de gratis app krijgen jongeren ook toegang tot exclusieve dance4life-features. Zo kunnen zij op de foto met dance4life-ambassadeurs als Doutzen Kroes en Erik Arbores en kunnen zij allerlei video’s en ander dance4life-materiaal bekijken. Ook is er de ‘In de buurt’-functie, die vertelt waar dichtbij condooms, de morning-afterpil of een soatest verkrijgbaar zijn.

Waarom een app? De makers leggen uit: "Van de jongeren heeft 70% een smartphone en ze gebruiken daarop steeds vaker gezondheidsapps, blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Die trend zal zich in 2013 verder voortzetten, voorspelt Trendwatching.com. De continue beschikbaarheid van de informatie geeft jongeren bovendien een veilig gevoel. Met de dance4life-app hebben ze altijd toegang tot de juiste informatie over seks en hiv." Deze info is afkomstig van Sense.info.

De dance4life app is geschikt voor iPhone- en Android-toestellen en te downloaden in de App Store of de Play Store.

Een reactie op “Dance4life lanceert app voor alle vragen over seks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024