LEGO-fans kunnen ‘The LEGO Movie’ naspelen met nieuwe productlijn

Sinds de aankondiging halverwege 2012 kijken fans er al naar uit (onderstaande Nederlandstalige trailer staat reeds zes maanden online), maar vanaf 12 februari 2014 is The LEGO Movie dan eindelijk te zien in de Nederlandse bioscopen. In deze originele 3D computeranimatie speelt Emmet de hoofdrol. Dit doorsnee en braaf LEGO-minifiguurtje wordt door een misverstand aangezien voor de ‘speciale’ die de wereld moet redden. Samen met een bont gezelschap aan helden trekt Emmet ten strijde tegen de boosaardige Lord Business.

Volgens de LEGO Groep, die samenwerkte met Warner Brothers Pictures en Village Roadshow Pictures, is het de grootste film ooit gebouwd.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=7yIWifibZc8?rel=0]

Spraakmakende momenten werden al vaker nagebouwd in LEGO en diverse blockbusters kregen hun eigen LEGO-doosje, dus een originele LEGO-film met bijbehorende productlijn is niet onlogisch. Uit het persbericht: “Om de creativiteit van alle LEGO fans te stimuleren en om ze hun eigen unieke LEGO Film-avontuur te laten verzinnen, lanceert de LEGO Groep in januari 2014 een gloednieuwe productlijn. De karakters tot leven en kunnen volledige scènes uit de film worden nagespeeld. Daarnaast kunnen de fans hun fantasie de vrije loop laten en hele nieuwe verhaallijnen creëren.”

De omschrijvingen van de producten lezen als een spannende samenvatting van de speelfilm:

  • ‘Gebruik je creatieve vaardigheden en help Emmet om de onstnappingsglider te bouwen en te ontsnappen aan de robots van het Verzetselement.’ (70800)
  • ‘Emmet werd gevangen genomen door de Robo SWAT’s van Lord Business die hem naar de smeltkamer hebben gebracht.’ (70801)
  • ‘Actie met hoge snelheid wanneer Rot Agent de achtervolging inzet op Emmet langs treinsporen in zijn vliegende politiewagen.’ (70802)
  • ‘Emmet weet niet dat er een volgapparaat aan zijn been hangt en dat de Executron van Lord Business hem gevolgd is naar het Dwaaspaleis.’  (70803)
  • ‘Spring in de cockpit van de supersonische vliegende ijsmachine, schiet de lucht in en neem de robot in het vizier met het verstelbare gigantische ijshoornwarpen op het dak.’ (70804)
  • ‘Kom in opstand tegen de robots door de vuilniswagen met bewegende afvalvermaler om te vormen tot een vliegende afvalkraker met schrokkende mond, vleugelkanonnen en uitlaten in de vorm van vuilnisemmers.’ (70805)
  • ‘Als je de Micro Manager ziet die burgers probeert te ontvoeren, gebruik dan je creatieve vaardigheden om het kasteel om te vormen tot een bewapende kasteelcavalerie.’ (70806)
  • Metaalbaard is lichaamsdelen verloren in een vorige strijd met Lord Business, maar hij heeft zichzelf gelukkig weer kunnen opbouwen met oude scheepsonderdelen zodat hij machtiger is dan ooit. Nu daagt de reusachtige Micro Manager hem uit voor een duel.’ (70807)
  • Laat de Supermotor op volle kracht draaien en spring over de spijkermat om er vliegensvlug vandoor te gaan.’ (70808)
  • ‘Welkom in de schuilplaats van Lord Business. Neem zijn uitzendingen op in de tv-studio en plan de overname van de wereld op zijn kantoor.’ (70809)

legofilmproductlijn

Updates:

(15/1) De Nederlandse stemmencast voor het eerste grote LEGO-bioscoopavontuur is bekend: als Emmet mogen we Kees Tol begroeten, 3FM-dj Gerard Ekdom zal Batman belichamen en actrice Georgina Verbaan doet Wyldstyle.

(28/1) De LEGO Film-productlijn is vanaf nu in Nederland te koop, adviesprijzen variëren van €14,99 tot €109,99. In de App Store is tevens de speciale LEGO Film-app de downloaden.

Wist je dat…
…er 183 unieke LEGO minifiguren meespelen in de LEGO Film?
…er 5.088 LEGO steentjes nodig zijn om deze 183 unieke minifiguren tot leven te brengen?
…er 2.003 unieke type LEGO steentjes zijn gebruikt in de film?
…er 55.020 unieke LEGO steentjes nodig waren voor de 559 props?
…er 3.863.376 unieke LEGO steentjes te zien zijn in de LEGO Film?
…en er in totaal 15.080.330 LEGO steentjes nodig zijn om de hele film na te kunnen bouwen!?

(10/2) In het openingsweekeinde was de film goed voor $ 69,1 miljoen in de VS, daarmee de nummer 1 positie scorend.

(12/2) Gelijktijdig met de veelgeprezen film verschijnt The LEGO Movie Videogame,  gebaseerd op de humor en actie uit de film. Voor de eerste keer ooit in een LEGO-game zijn alle omgevingen volledig gemaakt van digitale LEGO-bouwstenen. Spelers maken gebruik van de vaardigheden van meer dan 90 op de film geïnspireerde karakters

De videogame heeft een PEGI-rating van 7 en is verkrijgbaar voor  PlayStation 4, Xbox 360, PS3, Wii U , PS Vita, Nintendo 3DS en Windows PC.

(13/2) Bij een aantal McDonald’s-familierestaurants kunnen bezoekers met een gekregen LEGO Film-heldenmasker op de foto, daarmme kansmakend op prijspakketten.

(14/2) Inmiddels staat de officiële bloopers-clip online.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=WTP9U0oDDKg?rel=0]

(23/2) Lego heeft aangekondigd dat in mei 2017 een vervolg in de bioscoop te zien moet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024