Warner Bros, TT Games en LEGO brengen bouwmogelijkheden naar digitale ruimte in ‘LEGO Worlds’

Warner Bros. Interactive Entertainment, TT Games en The LEGO Group kondigden vandaag LEGO Worlds aan, een onbegrensde verzameling werelden die geheel van LEGO-stenen is gemaakt, waarin spelers unieke omgevingen kunnen bouwen en hun eigen ervaring vormgeven. Met LEGO Worlds, ontwikkeld door TT Games, kunnen spelers LEGObouwsets digitaal gebruiken en kunnen ze alles bouwen en creëren wat in hun fantasie opkomt. In het persbericht waarin de bètaversie wereldkundig werd gemaakt, komt het woord Minecraft niet voor, maar in alle berichten van de nieuwsmedia wel.

Er is dan ook enige gelijkenis, als je kijkt naar de omschrijving: ‘ONDERZOEK gigantische gebieden met minifiguren, zwervende dieren en krachtige voertuigen. ONTDEK geheimen, schatten en ontelbare verrassingen. CREËER alles wat je kunt verzinnen door het terrein of gebouw aan te passen met LEGO-stenen. In LEGO® Worlds hangt alles van jou af.’ 

De game gaat vandaag in STEAM Early Access, zodat de gaming community feedback kan geven voor verbeteringen en de integratie van extra content. Spelers die willen deelnemen aan de Early Access-ervaring kunnen de STEAM-client en vervolgens de game downloaden.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gExfom30ZFg]

“LEGO Worlds belichaamt het fysieke LEGO-bouwplezier waar consumenten al tientallen jaren van hebben genoten, op een digitaal platform dat een gloednieuwe ervaring biedt met de geliefde steentjes. Van de steen-voor-steen-editor tot het ontdekken van een uitgebreid scala aan items, karakters en wezens om de wereld te bevolken; de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos.” [Tom Stone, TT Games]

In LEGO Worlds hebben spelers de vrijheid om werelden aan te passen en alles te creëren wat ze maar kunnen bedenken. Dit kan door een steen per keer te gebruiken of door middel van voorgeproduceerde gebouwen om eigen omgevingen aan te passen. Grootschalige landschapsarchitectuur-tools zijn beschikbaar om terreinen snel en makkelijk aan te passen. Hele werelden en creaties komen tot leven met karakters en wezens die met elkaar en de speler interactie hebben op onverwachte manieren. Van helikopters tot draken en van motoren tot beren; er zijn altijd interessante manieren voor spelers om de uitgestrekte werelden en verborgen schatten te ontdekken.

Fans van de LEGO-bouwsets worden beloond met een aantal sets die in-game ontgrendeld kunnen worden tijdens de Early Access en in de toekomstige updates van de game. Toekomstige plannen bestaan uit het bieden van een multiplayer en de mogelijkheid om functies te delen, zodat vrienden elkaars werelden kunnen ervaren en kunnen pronken met hun creaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024