Douwe Egberts maakt Sinterklaasmusical, gebaseerd op Sinterklaasboek Laurentien van Oranje

Eind 2013 brengt Douwe Egberts voor het tiende jaar* op rij de populaire Sinterklaasboeken uit. Eén van deze prentenboeken is op persoonlijke titel geschreven door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Prinses Laurentien zet zich er al jaren voor in om lezen en schrijven onder kinderen aan te moedigen en om laaggeletterdheid onder volwassenen tegen te gaan. Speciaal voor Douwe Egberts bedacht en schreef zij het boek Pietje Pienter pakt uit, een Sinterklaasverhaal met duurzaamheid als thema.

“Kinderen denken niet in hokjes. Zij benaderen alle dilemma’s met een frisse en positieve blik. Ze zijn vrijer dan volwassenen en benoemen de zaken precies zoals ze zijn. Daar kunnen wij volwassenen veel van leren. Ik moedig docenten en ouders dan ook van harte aan om in de klas aan de hand van Pietje Pienter de dialoog aan te gaan met de kinderen.” [Laurentien van Oranje]

Voor het eerst is nu ook een musical gemaakt van een Sinterklaasboek van Douwe Egberts.  De musical Pietje Pienter pakt uit, naar het prentenboek van prinses Laurentien, is vanaf nu gratis te downloaden via hetbegintmetlezen.nl. De musical is geschikt om op te voeren voor kinderen uit alle groepen van de basisschool en is met name bedoeld voor de Sinterklaasontvangst op school. De vrolijke liedjes uit de musical zijn gecomponeerd door Majel Lustenhouwer, bekend van onder andere Kinderen voor Kinderen.

“Wij zijn blij met het gekozen thema van duurzaamheid, wat ook voor ons erg belangrijk is. En het samenwerkingsverband met Stichting Lezen & Schrijven – opgericht door prinses Laurentien – is onderdeel van ons MVO-programma. Om het tienjarig bestaan van de Douwe Egberts Sinterklaasboeken extra te vieren, hebben we speciaal voor basisscholen een kant-en-klaar musicalpakket ontwikkeld. Zo kunnen basisschoolleerlingen door samen toneel te spelen het Sinterklaasfeest nog feestelijker beleven.” [Luc Van Gorp, algemeen directeur Douwe Egberts]

*De afgelopen tien jaar verschenen 27 Sinterklaasboeken, geschreven door onder meer Carry Slee, Paul van Loon, Kim van Kooten, Youp van ’t Hek, Herman van Veen, Martine Bijl en Paul de Leeuw. In 2012 maakten Herman Finkers, Jan Terlouw en Carice van Houten Sinterklaas extra speciaal met hun kinderverhalen. De nieuwe uitgave Pietje Pienter Pakt Uit en twee andere Sinterklaasboeken zijn vanaf 13 november 2013 verkrijgbaar bij de winkels van C1000 en Jumbo Supermarkten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024