Gouden @penstaart 2013: Zapp.nl en Lifesplash.nl verkozen tot beste kindersites van Nederland

Gisteren laat in de middag zijn in Beeld en Geluid in Hilversum de Gouden @penstaarten* en de Media Ukkie Award** uitgereikt. Dit zijn de Nederlandse publieksprijzen voor de beste kinderwebsites en -apps. Eerst koos een vakjury de genomineerden uit meer dan 200 ingezonden websites en apps en daarna hebben 10.000 mensen gestemd op hun favorieten. "Er wordt in Nederland veel digitaal vakwerk geleverd, door zowel professionals als door kinderen", aldus juryvoorzitter Marjolijn Bonthuis (ECP/Digibewust).

Check hieronder de winnaars van 2013 en lees het juryrapport (pdf) voor meer info.

  • Zapp.nl van NPO/Zapp won de Gouden @penstaart voor de beste kinderwebsite van Nederland:v“De vernieuwde site van Zapp is goed en overzichtelijk. De site heeft nu nog meer eigen content en de informatie voor ouders valt te prijzen.”
  • Lifesplash.nl van Jiami Jongejan (13 jaar) won de Gouden @penstaart voor beste website gemaakt door kinderen: “Deze site heeft alles in zich om een professionele site te worden. Jiami voelt feilloos aan wat meiden van haar leeftijd leuk vinden. Er een mooie toekomst in dit vak voor haar weggelegd!”
  • De app (te) Gekke Dierentuin van Fleur van der Weel, Studio Kloek en Querido won de Media Ukkie Award voor beste Nederlandse app voor peuters en kleuters: “Deze app is zeer fantasievol en prikkelt de creativiteit van ukkies op een goede manier.”
  • De app Twitquiz! van Nando Bennis, 14 jaar won de Gouden @penstaart voor beste app gemaakt door kinderen: “Een zeer goede, professionele app. En zo leuk dat het bijna verslavend is.”
  • De website Kidsweek.nl werd beloond met een Gouden Ster.

*De Gouden @penstaart is de prijs voor beste websites gemaakt voor kinderen (6-12 jaar) en door kinderen (tot 16 jaar), sinds 1999 jaarlijks uitgereikt (voor het eerst dingen nu ook door kinderen gemaakte apps mee). Doel is om digitaal vakmanschap te belonen. De prijs inspireert makers om content voor kinderen nog beter te maken.

**De Media Ukkie Award is de prijs voor beste app voor 0-6-jarigen, dit jaar voor de tweede keer uitgereikt, als afsluiting van de Media Ukkie Dagen (8-17 april 2013), een campagne van Mediawijzer.net gericht op de mediaopvoeding van peuters en kleuters. In dit kader kwam ook de brochure 104 leerzame apps en sites 104 leerzame apps en sites (pdf) uit.

De Gouden @penstaart en Media Ukkie Award worden georganiseerd door Stichting Mijn Kind Online, Digibewust en Mediawijzer.net, in samenwerking met Waag Society.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024