Muziek

Nederlandse Gangnam Style-parodie is de Sinterklaashit van 2012: ‘Zwarte Pieten Stijl’

Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper/zanger PSY is dé viral van het jaar; de originele video is al meer dan 700 miljoen keer bekeken. Er zijn inmiddels vele parodieën op het nummer gemaakt. Party Piet Pablo voegt daar met Zwarte Pieten Stijl een succesvolle Nederlanse variant aan toe. Voorlopig kan ‘Pablo’ zijn werk voor de Sint op de inpakafdeling neerleggen; te druk met optredens. Met ruim 1,2 miljoen views voor de videoclip en de single in de iTunes-top 10 scoort hij de onbetwiste Sinterklaashit van 2012.

“Eeeh, Sinterklaasje / Whop, whop, whop, whop / Zwarte Pieten stijl”

Overal zingen (en dansen) kinderen het nummer luidkeels mee, veelal zuiverder gezongen dan de Party Piet dat zelf doet. Hoe aanstekelijk. En zeg nou zelf, ze kunnen beter dit zingen dan het populairste Sint-liedje van 2010, Zwarte P, Witte L, toch? ;)

Update: in 2013 gaat  het er héél anders aan toe.

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

5 Comments

  1. Vreemd; sinds 16 november geen woord meer van 'Party Piet Pablo' op Twitter en Facebook, ook zijn eigen video is offline gehaald (gelukkig zijn er genoeg anderen die de clip op YouTube hebben geplaatst). Is hij oververmoeid of kan hij het succes niet aan? Wie weet meer?

  2. BN De Stem beantwoordde bovenstaande vraag eerder deze week: "Maker Okke Verberk zwijgt als het graf. (…) Hoogstwaarschijnlijk spelen muziekrechten Party Piet Pablo, Verberks artiestennaam, parten."

    Meer op de sociale netwerksites, te bereiken via http://www.okkeverberk.nl/.

  3. Dennis: Okke Verberk heeft geen rechten gevraagd en betaald aan de originele artiest, jammer en…..dom…..hij was rijk geworden!

    Superleuk en nu iemand die dit met een kerstnummer doet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021