Nederlandse Gangnam Style-parodie is de Sinterklaashit van 2012: ‘Zwarte Pieten Stijl’

Gangnam Style van de Zuid-Koreaanse rapper/zanger PSY is dé viral van het jaar; de originele video is al meer dan 700 miljoen keer bekeken. Er zijn inmiddels vele parodieën op het nummer gemaakt. Party Piet Pablo voegt daar met Zwarte Pieten Stijl een succesvolle Nederlanse variant aan toe. Voorlopig kan ‘Pablo’ zijn werk voor de Sint op de inpakafdeling neerleggen; te druk met optredens. Met ruim 1,2 miljoen views voor de videoclip en de single in de iTunes-top 10 scoort hij de onbetwiste Sinterklaashit van 2012.

“Eeeh, Sinterklaasje / Whop, whop, whop, whop / Zwarte Pieten stijl”

Overal zingen (en dansen) kinderen het nummer luidkeels mee, veelal zuiverder gezongen dan de Party Piet dat zelf doet. Hoe aanstekelijk. En zeg nou zelf, ze kunnen beter dit zingen dan het populairste Sint-liedje van 2010, Zwarte P, Witte L, toch? ;)

Update: in 2013 gaat  het er héél anders aan toe.

5 reacties op “Nederlandse Gangnam Style-parodie is de Sinterklaashit van 2012: ‘Zwarte Pieten Stijl’

 1. Dennis Hoogervorst zegt:

  Vreemd; sinds 16 november geen woord meer van 'Party Piet Pablo' op Twitter en Facebook, ook zijn eigen video is offline gehaald (gelukkig zijn er genoeg anderen die de clip op YouTube hebben geplaatst). Is hij oververmoeid of kan hij het succes niet aan? Wie weet meer?

 2. Dennis Hoogervorst zegt:

  BN De Stem beantwoordde bovenstaande vraag eerder deze week: "Maker Okke Verberk zwijgt als het graf. (…) Hoogstwaarschijnlijk spelen muziekrechten Party Piet Pablo, Verberks artiestennaam, parten."

  Meer op de sociale netwerksites, te bereiken via http://www.okkeverberk.nl/.

 3. Linda zegt:

  Dennis: Okke Verberk heeft geen rechten gevraagd en betaald aan de originele artiest, jammer en…..dom…..hij was rijk geworden!

  Superleuk en nu iemand die dit met een kerstnummer doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024