CBS daagt scholieren uit de economie te voorspellen in ‘ConjunctuurBekerStrijd’‏

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) organiseert voor de vierde keer de ‘ConjunctuurBekerStrijd’ (niet toevallig afgekort ook CBS). Bij deze wedstrijd voorspellen klassen op een leerzame manier de economie van Nederland. Ze kijken daarbij naar tien conjunctuurindicatoren, zoals de economische groei en de werkloosheid. Leerlingen worden op weg geholpen door verschillende hints en tips. Ze zullen historische reeksen analyseren, indicatoren vergelijken, verbanden leggen en het nieuws volgen om tot een goede voorspelling te komen.

Door leerlingen voorspellingen te laten doen van verschillende onderdelen van de conjunctuur moeten ze hun kennis uit het boek omzetten in praktijk en aanpassen aan de actualiteit. Ze leren verschillende bronnen te gebruiken en te combineren, tabellen en grafieken te lezen en contexten toe te passen.

De ConjunctuurBekerStrijd is bedoeld voor leerlingen in havo-5, vwo-5 en vwo-6. De klassen dienen vóór 1 oktober 2014 hun voorspelling ingeleverd te hebben. In maart 2015 zal de uitslag bekend worden gemaakt. De klas met de beste voorspelling wint de conjunctuurbeker en een workshop.

De wedstrijd is onderdeel van CBS in de Klas, gratis specifiek CBS-materiaal dat docenten direct in hun lesprogramma kunnen gebruiken. Op dit moment biedt het CBS materiaal aan voor de vakken economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en wiskunde in het voortgezet onderwijs. De ambitie is om ook materiaal voor andere vakken en onderwijssoorten toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024