HvA-opleiding Communication and Multimedia Design lanceert test: ‘Wat voor digital creative ben jij?’

Nice! De opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) van de Hogeschool van Amsterdam lanceert een online test waarmee toekomstige studenten meer inzicht krijgen in wat voor soort probleemoplosser ze zijn. De test, ontwikkeld door ontwerpbureau Grrr, maakt deel uit van een online campagne die tot doel heeft om aankomende studenten, die mogelijk interesse hebben in CMD, te informeren over de opleiding en hen te wijzen op de deadline voor inschrijven: 15 maart 2015. Je vindt de test op www.digital-creative.nl.

Op een speelse manier krijgt een scholier zo inzicht in wat voor type CMD’er hij of zij is. Het gaat om een paar korte vragen waarbij wordt gevraagd hoe scholieren bepaalde situaties/problemen zouden oplossen. Uit de antwoorden volgt dan wat voor soort probleemoplosser de scholier is. Voor deze test zijn vier types bedacht: ‘Dreamcatcher’, ‘Visualizer’, ‘Fixer’ en ‘Chief’. Na de test volgt een korte beschrijving van het type en een advies vanuit CMD. Ook wordt duidelijk gemaakt dat de verschillende types elkaar nodig hebben en aanvullen in het ontwerpproces.

[Creatie door Grrr in samenwerking met Team Rory]

*Communication and Multimedia Design (CMD) is een ontwerpopleiding voor digital design, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen CMD ontwerpen studenten oplossingen voor diverse problemen en uitdagingen van uiteenlopende organisaties en maatschappelijke vraagstukken. Studenten leren hoe ze interactieve communicatieproducten en -diensten, zoals websites, apps en interactieve installaties, moeten onderzoeken, bedenken én maken. De gebruiker en zijn of haar wensen, behoeften en eigenschappen staan daarbij altijd centraal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024