Reclame

Relatieleed als reclame voor dierentuin, verzin het maar

Dierentuinen en reclame zijn een geslaagde combinatie. Er zijn in de parken meer dan genoeg aanknopingspunten om creatief op los te gaan, en er is dan ook al heel wat fraai werk gemaakt. In de meeste gevallen spelen de 'wilde' dieren de hoofdrol, vanzelfsprekend. Maar dat hóeft niet. In twee nieuwe commercials voor Bratislava ZOO zien we hoe dips uit langdurige relaties besproken worden in herkenbare(?) clichézinnen. Met de voorgestelde oplossing wordt op verrassende wijze tóch nog de link met de adverteerder gelegd.

"Maybe you should see other animals."

Het is overigens niet voor het eerst dat de Slowaakse dierentuin de aandacht weet te trekken. Zo werden afgelopen najaar onder andere krokodillenleren laarzen afgebeeld in een postercampagne.

"Come visit their luckier relatives."

[Creatie door Jandl, Slowakije; via Ads of the World]

Previous ArticleNext Article
Sinds 2000 schrijf ik over jongerenmarketing en aanverwante zaken, per september 2012 als hoofdredacteur van kidsenjongeren.nl. Gewoon omdat het kan en omdat dit de allerleukste doelgroep is. Onafhankelijk en zo objectief mogelijk, op persoonlijke titel. Ter informatie, ter inspiratie. Reacties kan je hieronder plaatsen, vragen en ideeën kan je mailen naar dennis@kidsenjongeren.nl, overige interesses kan je volgen via @dhoogervorst op Twitter, linken kan via LinkedIn en Last.fm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kids en Jongeren Marketing blog website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright © 2021