[Modetaal] Creepers? Statement nail? Megging? Jongens hebben geen idee waar meisjes over praten

Leuke straatvraag in de nieuwe editie van Fashionista Magazine. Het tijdschrift vroeg aan vier jongens waar zij aan denken bij creepers, pailletten, de statement nail en meer. De verwachting dat jonge mannen wat minder bekend zijn met modetermen dan jonge vrouwen werd bevestigd. Hoewel het voor hen bedoeld is, weten ze bijvoorbeeld niet wat een megging is (het blijkt een legging voor mannen te zijn). Guleed (24 jaar) na het zien van de foto: “Oh, hell no! Verschrikkelijk, never dat je mij daarin ziet lopen.”

En over creepers zegt hij: “Ooooh, dat zijn van die hipsterdingen. Waarom noem je dat creepers? Dat maakt de schoenen eng!” Wesley (18) over de skort: “Als ik zo’n broekje zou zien, dan zeg ik niet ‘Yo, daar heb je een skort’, haha!.” Justin (22) over de statement nail: “Een watte? Sorry, dat weet ik echt niet.” Ber (26) over de haardonut: “Wow, dat is wel een heel groot apparaat.” Tsja, het valt niet mee om het nadere geslacht te volgen.

modetaal1amodetaal2

[Fashionista nummer 9/2013, met meer reacties, ligt vanaf vandaag in de winkel. Ook interessant dus voor jongens die hun kennis willen bijspijkeren.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024