Schooltrends 2013 volgens V&D: ‘Traditionele en digitale schoolspullen gaan hand-in-hand’

Laptops, smartphones en tablets zijn niet meer weg te denken uit het leven van een middelbare scholier. Bijpassende schoolspullen als tablet- en smartphonecases, usb-sticks, laptoptassen en oor-/hoofdtelefoons zijn dan ook gewilde items voor het nieuwe schooljaar. De verschillende ontwerpen, prints en modellen van de items, vaak met een grappige knipoog, zorgen voor een eigen statement. Maar ook traditionele schoolspullen als schriften, kaftpapier en dé agenda zijn nog steeds belangrijke items voor op school.

Dit blijkt uit de back to school-verkoop van V&D, naar eigen zeggen de grootste aanbieder van schoolspullen (wie kent de Schoolcampus niet?). Bij de aanschaf van traditionele schoolspullen kijken meisjes vooral naar het modebeeld en kiezen voor dierenprints als luipaard, panter en zebra met een kleurig accent of ze mixen sterren-, strepen- en hartjesprints met elkaar. Bij de jongens is geen verandering te zien ten opzichte van voorgaande jaren. Zij kiezen trouw voor sport- of character-thema’s als South Park en Donald Duck.

De papieren agenda is nog steeds hét belangrijkste schoolitem onder scholieren. Hoewel de digitale agenda op de smartphone belangrijk is om sociale afspraken en belangrijke data als verjaardagen in te noteren, speelt de papieren agenda nog steeds een belangrijke rol bij het noteren van huiswerk en dient het als een soort van dagboek met bijvoorbeeld persoonlijke berichten en foto’s van elkaar.

Scholieren kiezen naast traditionele schoolspullen ook voor digitale accessoires en fun gadgets. Kleine oortelefoons voor de mp3-speler of smartphone maken dit jaar plaats voor grote hoofdtelefoons die niet weg te denken zijn uit het straatbeeld én het schoolbeeld. Grote comfortabele hoofdtelefoons in het goud of neon zijn het meest populair, bij zowel meisjes als jongens. Nieuw is de opvouwbare hoofdtelefoon die gemakkelijk in de tas kan.

Ook tablet- en smartphonecases zijn gewild, maar met name fun-gadgets zijn erg populair. USB-sticks als lippenstift, scooter, tube lijm of gitaar en smartphonecases als camera, chocoladereep of zakje chips zijn leuke gadgets voor school. Hoe gekker hoe beter, lijkt dit jaar het motto bij de scholieren.

Laptopschooltassen steeds populairder Steeds meer middelbare scholieren werken met een laptop en/of tablet op school, maar ook thuis zitten de scholieren achter de computer en dat vraagt om een mooie en vooral grote stevige schooltas. Als grootste aanbieder van schoolspullen ziet V&D een groeiende vraag naar mschooltassen met een extra beschermvak voor de laptop. Zowel hippe rugtassen als reportertassen met een laptopvak zijn dan ook gewild.

Tot slot de top 5 agenda’s voor meisjes: 1. Supertrash; 2. O’Neill; 3. I Love Style (V&D); 4. Paul Frank; 5. Foto-insteekagenda. En de top 5 agenda’s voor jongens 1. South Park; 2. Vans; 3. National Geographic; 4. Donald Duck; 5. Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Congres Kids en Jongeren website is van Euroforum BV. Privacy statement | Cookie statement | Copyright ©2024